DSP Sibiu a făcut publice primele rezultate ale analizelor efectuate la Hotel Parc! Vezi poziția oficială a reprezentanților hotelului!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Vă comunicăm rezultatele parțiale ale probelor recoltate de la personalul blocului alimentar, cât și din alimente de către Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu de la Restaurantul hotelului Parc, în urma problemelor de sănătate prezentate de un grup de turiști din București cazați în această unitate hotelieră în vederea petrecerii Revelionului.

Au fost prelevate 19 probe de exudate faringiene și nazale în 1 ianuarie și 2 ianuarie 2016 de la personalul blocului alimentar. În 8 probe din secrețiile nazale s-a izolat Stafilococ coagulazo pozitiv, dintre care două probe cu Stafilococ coagulazo pozitiv, MRSA. În două probe din secrețiile faringiene s-a izolat Streptococ beta hemolitic, non grup A.

Au fost lucrate 15 coproculturi de la personal, care sunt negative pentru germeni patogeni și 4 coproculturi de la persoane cu simptomatologie, care sunt în lucru.

Probele din alimentele care au fost servite la mic dejun în 31 decembrie 2015, gustare rece și materii prime din care s-au preparat felurile servite, sunt în lucru; rezultatele analizelor din probele alimentare vor fi definitivate doar în 6 ianuarie 2016, când vom reveni cu o nouă informare.

D.S.P. Sibiu — Biroul de Presă

IATĂ POZIȚIA OFICIALĂ A REPREZENTANȚILOR HOTELULUI:

”Cu privire la informatiile aparute in presa locala si preluate de mai multe agentii de presa si posturi nationale de televiziune incepand cu data de 31.12.2015, referitoare la aparitia unor simptome de toxiinfectie alimentara la mai multe persoane cazate la Hotelul Parc din Sibiu, facem urmatoarele precizari:

1. In perioada 29 decembrie 2015 – 2 ianuarie 2016 un grup de 170 de persoane au beneficiat de serviciile oferite de Hotel Parc Sibiu. In 31 decembrie in restaurantul hotelului unii dintre participantii la masa de revelion au acuzat crampe abdominale si stare de greata .S-a solicitat interventia ambulantei.

Mentionam faptul ca niciunul dintre turistii care au fost transportati la Unitatea de Primiri Urgente nu a avut nevoie de internare. Acestora li s-au oferit ingrijiri si au revenit in hotel pentru a-si continua sejurul si a se bucura de serviciile noastre.
Consideram mentionarea nefondata in titlurile si materialele prezentate in presa a faptului ca este vorba de toxiinfectie alimentara ca fiind tendentioasa, defaimatoare si aduce un grav prejudiciu de imagine locatiei si serviciilor noastre intrucat nu a fost confirmat acest diagnostic.

2. Ca urmare a anchetei derulate de autoritati, rezultatele sustin ca aceste simptome nu s-au datorat alimentelor servite la restaurantul unitatii hoteliere sus-mentionate. Ca dovada a acestui fapt sunt rezultatele analizelor asupra probelor recoltate din preparatele servite clientilor la restaurantul Hotelului Parc din Sibiu.

3. In urma controlului efectuat de Directia Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor Sibiu s-au constatat deficiente minore si s-a dispus suspendarea activitatii restaurantului pe durata a 4 ore, timp in care institutiile de control au analizat situatia.

Deficientele constatate au fost remediate de urgenta, astfel incat masura suspendarii a fost ridicata si activitatea a fostreluata in aceeasi zi. In procesul de control, asa cum a aparut si in presa, s-a strecurat o confuzie legata de data de expirare a oualor. Conform certificatului de calitate atasat, data
inscriptionata pe oua este cea a recoltarii acestora si nu cea de expirare, ouale fiind proaspete ,in termen de garantie pentru 28 de zile de la data inscriptionata, lucru constatat si de DSVS,
OPC si DSP la prezentarea documentului atasat.

4. Intreg blocul alimentar se afla in termen de valabilitate si era pastrat in conditiile indicate de producatori si furnizori.
Personalul restaurantului detine toate formele legale de angajare iar profesionalismul si numarul persoanelor este suficient pentru a acoperi necesarul de servicii comform capacitatii hotelului, fara a fi nevoie sa ii suplimentam numarul pentru evenimente, asa cum a aparut o idee in materialele din
presa.

5. Referitor la faptul ca o parte dintre probele de exudate faringiene si nazale recoltate de la personalul nostru au relevat prezenta stafilococului sau streptococului facem mentiunea ca aceste analize nu sunt obligatorii si nu pot fi impuse personalului, conform Fisei 128, Anexa 1 din HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor. Angajatii nostri nu prezinta niciun fel de simptome sau stari de boala.De asemenea am solicitat suplimentar un set complet de analize medicale pentru angajatii nostrii pentru a releva starea generala de sanatate a acestora si daca exista vreo implicatie asupra procesului de preparare a alimentelor.

6. In urma evenimentelor nefericite, ancheta interna derulata de conducerea hotelului, a concluzionat faptul ca,  persoane din grupul de turisti gazduit au consumat alimente si bauturi de diferite tipuri in afara unitatii, pe raza judetului nostru. Am decis totodata, ca regulamentul de ordine interioara sa prevada cateva norme suplimentare obligatiilor stabilite prin lege, in vederea prevenirii unor astfel de imprejurari incat sa garantam in continuare calitatea serviciilor oferite de Hotel Parc Sibiu.

Pentru aceste considerente si in vederea respectarii principiului obiectivitatii presei, va rugam sa publicati prezentul punct de vedere. In caz contrar, vom fi nevoiti a urma caile legale pentru a atrage
raspunderea persoanelor fizice si juridice vinovate de publicarea unor articole de presa si stiri mass-media eronate si tendentioase Ne exprimam speranta ca, pe viitor, toate institutiile de presa vor
solicita si punctul nostru de vedere, in scopul informarii corecte si obiective a opiniei publice.
Multumim presei pentru ca ne ofera oportunitatea de a va aduce la cunostinta situatia reala a evenimentelor.

Va asiguram ca puteti beneficia in continuare de serviciile si produsele de calitate oferite de catre Hotel Parc Sibiu si de o atentie crescuta in ceea ce priveste recomandarile pe care vi le oferim in sejurul dumneavoastra. Conducerea Hotel Parc Sibiu, Director: Remus Mocanu”. Preluare comunicat de presă: www.stiridesibiu.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here