Alba: Dosare penale pentru vânzarea articolelor pirotehnice

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Alte 3 persoane s-au ales cu dosare penale după ce au încercat să comercializeze, ilegal, articole pirotehnice. Poliția atrage atenția cu privire la pericolul reprezentat de folosirea necorespunzătoare a articolelor cu conținut exploziv și reamintește prevederile legale aplicabile în domeniu.

Polițiștii specializați în arme, explozivi, substanțe periculoase, sprijiniți de polițiștii de investigații criminal și de cei de siguranță publică au intensificat acțiunile de combatere a operațiunilor ilegale cu articole pirotehnice. În ultimele 24 de ore, au fost depistate alte 3 persoane care încercau să comercializeze, ilegal, peste 1.200 de petarde.

Astfel, polițiștii de investigații criminale din Sebeș, cu ocazia unui control în piața agroalimentară din municipiu, l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din Sebeș, în timp ce oferea, spre vânzare, 120 de obiecte pirotehnice, din clasa a 2-a, fără a deține autorizație în acest sens.

Tot ieri, 28 decembrie, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș, în timp ce acționau pe raza comunei Lunca Mureșului, au prins în flagrant delict 3 persoane din Lunca Mureșului, în timp ce încercau să comercializeze, ilegal, 1.080 de petarde.

În toate aceste cazuri, față de persoanele depistate, au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetate sub aspectul comiterii infracțiunii de ‘operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept’.

De la debutul acțiunii ‘Foc de Artificii 2015’, polițiștii din județul Albă au efectuat 31 de controale, atât la societățile comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, cât și în zona piețelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

Până în prezent, au fost constatate 18 infracțiuni și au fost ridicate, în vederea confiscării, 9.541 articole pe bază de amestecuri pirotehnice.

Pentru a nu fi implicați în incidente nedorite, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă folosirea cu multă atenție a articolelor pirotehnice precum și supravegherea atentă a copiilor deoarece aceștia pot fi expuși incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice

Reamintim:

Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

Articolele pirotehnice din categoriile F1 și P1 comercializate către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 16 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here