Braşov Heroes a intrat în linie dreaptă

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Peste 10 zile se va da startul celei de-a doua ediţii a cursei cu obstacole a comunităţii, Braşov Heroes. Evenimentul va avea loc pe 18 octombrie 2015, în Zona de Agrement a Lacului Noua, fiind organizat de Fundaţia Comunitară Braşov, în colaborare cu Primăria Municipiului Brașov și Carpathian MTB Trails. Braşov Heroes își propune să mobilizeze cât mai mulţi brașoveni să participe activ la susținerea celor 12 cauze înscrise în cursă, fiind nu doar un eveniment sportiv ci şi un mecanism de mobilizare de resurse la nivel comunitar în vederea rezolvării unor nevoi identificate de organizaţiile locale.

„Prin Braşov Heroes dorim să aducem şi în acest an împreună cât mai mulţi oameni care cred în forţa comunităţii şi a responsabilităţii sociale. Considerăm ca această forţa poate produce schimbări pozitive acolo unde este nevoie şi ne propunem, ca şi Fundaţie Comunitară, să jucăm un rol activ în dezvoltarea spiritului filantropic local” a declarat Mihaela Andrieş, Director executiv al Fundaţiei Comunitare Braşov.

Astfel, organizatorii îi invită pe toţi braşovenii să se înscrie şi să participe sau să susţină prin donaţii o cauză la cea de-a doua ediţie a competiţiei Braşov Heroes. Cei care doresc să alerge în cursa cu obstacole își pot alege cauza pe care vor să o susţină iar 50% din taxa de participare va merge către cauza aleasă.

Cei care nu doresc sau nu pot să alerge, pot alege să se implice susţinând, printr-o donație, alergătorul preferat sau pot dona direct pentru cauzele înscrise. Cu siguranţă, oricare dintre braşoveni va putea găsi între cauzele înscrise una cu care să rezoneze şi pe care să îşi dorească să o susţină. Informaţiile despre ce îşi propune să realizeze fiecare proiect cu fondurile strânse în urma Braşov Heroes, se găsesc pe site-ul evenimentului. În plus, în ziua evenimentului îi vor putea întâlni la fața locului pe reprezentanții cauzelor şi vor putea afla mai multe detalii despre proiecte.

Până acum, în cursă s-au înscris 150 de alergători individuali, 10 echipe şi 23 de familii, fiind estimate în următoarele zile noi înscrieri în toate categoriile de concurs, așteptându-se peste 350 de alergători. Atât înscrierile cât și donaţiile se fac online pe: brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/. Donațiile se pot face chiar şi în ziua evenimentului.

Banii strânşi din taxele de participare și donații vor fi oferiţi cauzelor înscrise, sub formă de finanţare. La a II-a ediţie Braşov Heroes, un număr important de persoane publice au dorit să se implice în acest proiect comunitar, devenind ambasadori ai cauzelor înscrise. Aceștia au răspuns provocării de a strânge susținători din rândul prietenilor și a rețelei sociale proprii pentru cauza lor. Prin exemplul personal ei doresc să dea un semnal pentru o comunitate implicată şi puternică.

Astfel, între cei 29 de ambasadori ai cauzelor, se număra nume cunoscute din administraţia locală precum Christian Macedonschi (Forumul German), Radu Colt (Agenţia Metropolitană Braşov) sau Geczi Gellert (Viceprimarul Municipiului Săcele), oameni cunoscuţi din mass-media sau arte precum prezentatorul TV Cosmin Cernat, Geanina Corondan, Petronela Rotar sau cântăreţul Andrei Coman, precum şi sportivi renumiţi: Marius Rus (campion naţional la Iron Man, singurul roman care a terminat 24 de curse Iron Man) şi Andrei Roşu (sportiv de anduranță, câștigător al cupei mondiale de ultratriatlon, proba de triplu ironman, primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe cele 7 continente – record înregistrat în Cartea Recordurilor).

Fundația Comunitară Brașov este înfiinţată în 2015 şi este a 13-a pe harta Fundațiilor Comunitare din România, fiind susținută de Asociația pentru Relații Comunitare în cadrul “Programului național de dezvoltare de fundații comunitare în România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here