Brașov: Vezi programul evenimentelor de Ziua Pompierilor din România!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În fiecare an, ziua de 13 Septembrie — ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA — constituie un moment de profundă încărcătură patriotică în viața și activitatea salvatorilor. În urmă cu 167 ani, cei 166 bravi ostași pompieri ai Capitalei, în frunte cu neînfricatul căpitan Pavel Zăgănescu, s-au acoperit de glorie militară în încrâncenata bătălie din Dealul Spirii, când s-au opus cu vitejie invadatorului străin venit să înăbușe aspirațiile legitime ale neamului nostru. Astfel că, ziua de 13 Septembrie 1848 a marcat prima mare implicare a pompierilor militari în luptele de apărare a poporului român împotriva cotropitorilor străini.

Această dată rămâne una dintre cele mai semnificative momente din tradițiile de luptă ale armei pompierilor fiind recunoscută unanim, indiferent de epocile istorice și regimurile politice prin care a trecut țara. Pentru aniversarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Țara Bârsei’ al județului Brașov a organizat o serie de manifestări:

Astfel, vineri, 11 septembrie a. c, în intervalul orar 10.00-12.00, se va organiza Ziua Porților deschise la sediile subunităților de pompieri din județul nostru. Pompierii au pregătit o expoziție cu tehnică aflată în dotare și cu accesoriile folosite la intervenție pentru cei care doresc să le treacă pragul în această zi aniversară.

Totodată, vineri, 11 septembrie a.c. începând cu ora 11.00, în Piața Sfatului se vor amenaja puncte mobile de informare preventivă și se vor distribui materiale informative cu reguli și măsuri specifice de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, pe tipuri de riscuri.

Duminică, 13 septembrie a.c., la ora 09.00, cadrele în rezervă ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Țara Bârsei’ al județului Brașov sunt invitate la sediul Inspectoratului să participe la un briefing și o prezentare a echipamentelor și accesoriilor de intervenție din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre.

Duminică, 13 septembrie a.c., cu începere de la ora 11.00, se va organiza un ceremonial aniversar, paradă cu forțe și mijloace, exerciții demonstrative și concursuri pentru copii în spațiul special amenajat din parcarea Coresi Shopping Resort.

Finalul seriei evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Pompierilor din România coincide cu sărbătorirea, la data de 15 septembrie, conform calendarului creștin-ortodox român, a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, patronul spiritual al pompierilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here