Vezi cum arată fişa tehnică pentru maşina ta! Ţi-ar putea salva viaţa în cazul unui accident!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Şansele de salvare a victimelor ar creşte substanţial, în urma unor accidente rutiere, dacă fiecare autoturism ar avea la bord o carte de salvare. Mai exact o fişă tehnică a maşinii din care autorităţile ar afla imediat informaţii esenţiale precum locul unde se află bateria maşinii, airbag-urile, sau alte elemente care ar putea îngreuna intervenţia salvatorilor. O simulare în acest sens a avut loc şi la sediul ISU Braşov. În urma unui incident petrecut în trafic, şoferul unui autoturism a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă. Pentru intervenţia echipajului de descarcerare, cartea de salvare aflată la bordul maşinii, a fost un adevărat sprijin.

„Ar fi foarte utilă această informaţie pentru că scurtează timpii de intervenţie propriu-zişi. Una este să te duci, să găseşti informaţiile de care ai nevoie în ceea ce priveşte protecţia victimei şi a ta ca echipaj şi alta este să te apuci să cauţi airbag-uri, instalaţii GPL sau tot felul de caracteristici esenţiale”, spune plutonierul major Florin Avram din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Din fericire, acţiunea pompierilor a fost doar o simulare. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, le recomandă tuturor şoferilor să aibă o astfel de fişă tehnică în maşină, poziţionată într-un loc cât mai uşor de găsit.

„În cazul producerii unor accidente, cartea de salvare la bord este foarte importantă, poate îmbunătăţii timpii de răspuns a echipajului şi poate ajuta să creştem numărul de persoane salvate. Pe cartea de bord se găsec date tehnice despre autoturism, ne indică exact unde se găsesc bateria autoturismului, airbag-urile, unde sunt punctele de tăiere ale autoturismului, ceea ce ne-ar determina să intervenim mult mai rapid pentru salvarea persoanelor”, este de părere Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

 „Cartea de salvare la bord”, aşa cum este denumită de pompieri, poate fi descărcată de pe internet pentru orice tip de maşină. Există discuţii ca în perioada următoare se fie realizat un proiect de lege prin care toate autoturismele să deţină în mod obligatoriu o fişă tehnică a maşinii.

smurd
smurd
fisa tehnica smurd
fisa tehnica smurd
fisa tehnica
fisa tehnica
fisa tehnica
fisa tehnica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here