Premieră medicală, în România, la un spital privat din Brașov

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

La Spitalul MedLife din Brasov a avut loc astăzi, o interventie chirurgicala de artroplastie totala de sold cu proteza anatómica, ce consta in inlocuirea articulatiei soldului afectata de artroza.

Implantul ce s-a folosit, este o premiera pentru piata din Romania, deoarece s-a folosit o proteza anatómica, al carei avantaj major este ca se muleaza perfect pe forma femurului si are o durata estimata de viata de 20-25 de ani, comparativ cu protezele utilizate de regula, care au o durata de 10-15 ani. Acest tip de proteza a fost pus pe piata internationala acum un an, iar in Romania va fi folosit pentru prima data acum.

Interventia a fost una minim-invaziva, si reduce astfel traumatismul tesuturilor moi, pierderile de sange, durerea postoperatorie si timpul de spitalizare.

Prof. Dr. Thorsten Gehrke, Director medical al centrului HELIOS ENDO-Klinik din Hamburg a facut parte din echipa ce a dezvoltat aceasta proteza si a fost la Brasov unde a facut parte din echipa medicala care a efectuat operatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here