10 suspecți la Tribunalul Brașov pentru trafic cu ecstasy și cannabis

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu polițiștii din cadrul BCCO Brașov, în perioada 30.07.2015 – 17.08.2015 au efectuat mai multe acțiuni operative, ce au condus la destructurarea unei grupări de traficanți de droguri în cauză fiind reținuți și arestați preventiv de către Tribunalul Brașov un număr de 10 inculpați pentru trafic de droguri de risc și mare risc, iar alți doi inculpați sunt cercetați sub control judiciar pentru deținere de droguri în vederea consumului propriu.

Urmare a informațiilor obținute, s-a stabilit ca inculpații Lupu Adrian (în vârsta de 31 de ani) și Aionesei Silviu Alexandru (în vârsta de 26 de ani) au preocupări legate de distribuirea drogurilor de risc pe raza municipiului Brașov.

Din cercetări a rezultat ca cei doi se aprovizionau din municipiul București cu cannabis și rezină de cannabis de la inculpații Nicolau Ionuț Mihai (în vârstă de 24 de ani), Ilie Ion Bogdan (în vârsta de 27 de ani), Gușe Ionut-Eduard (în vârsta de 25 de ani) și Damian Mihai-Alin-Ciprian (în vârstă de 26 de ani).

În data de 30.07.2015, Lupu Adrian a fost prins în flagrant pe raza municipiului București, după ce se aprovizionase cu cannabis de la Nicolau Ionut-Mihai și Ilie Ion-Bogdan.

În cursul aceleiași zile și ultimii doi au fost prinși în flagrant în timp ce pregăteau noi tranzacții cu substanțe stupefiante.

Au fost efectuate mai multe percheziții domiciliare, fiind descoperite diverse cantități de cannabis, rezină de cannabis, cocaină și pastile de ecstasy.

Ulterior, în data de 04.08.2015, au fost efectuate doua percheziții domiciliare în municipiul Brașov la inculpații Sandu Răzvan (în vârsta de 25 de ani) și Popescu Bogdan-Andrei (în vârsta de 23 de ani), ambii furnizori de pastile de ecstasy ai inculpatului Lupu Adrian.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate pastile de ecstasy și cannabis.

Continuarea cercetărilor a permis identificarea furnizorului ultimilor doi inculpați în persoana lui Andronic Cornel (în vârsta de 28 de ani), stabilindu-se totodată că acesta se afla la o pensiune în localitatea Costinești, județul Constanța și distribuie droguri de risc în cluburi de pe litoral.

În data de 13.08.2015 a fost efectuată o percheziție la ‘Vila Carmen S’ în spațiul închiriat de Andronic Cornel, fiind identificate diverse cantități de pastile de ecstasy, cocaina, MDMA, amfetamina și cannabis.

Urmărindu-se stabilirea provenienței tuturor substanțelor stupefiante s-a reușit și identificarea unui alt furnizor de cocaină în persoana inculpatului Burdun Alexandru-Silviu (în vârsta de 34 de ani). Acesta a fost depistat în flagrant pe raza municipiului Brașov în data de 14.08.2015, după ce distribuise cannabis către doi consumatori.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate în două locații ale inculpatului au fost ridicate diverse cantități de cocaină, cannabis și rezină de cannabis. De asemenea, au fost ridicate 21 de bancnote falsificate din cupiură de 50 lei.

În cauză, acțiunile operative întreprinse au dus la un număr de 4 constatări de infracțiuni flagrante și au fost efectuate 13 percheziții domiciliare.

Urmare a activităților desfășurate au fost confiscate aproximativ 2 kilograme cannabis, 800 grame rezină de cannabis, 94 pastile ecstasy, 15 grame cocaina, 5 grame MDMA și 3 grame amfetamina.

În dosar au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra sumelor de 38.400 lei, 1.210 euro și 120 lire sterline, fiind ridicate în vederea confiscării un autovehicul marca Audi A4 și un autovehicul marca Mercedes C Klasse.

Pentru desfășurarea activităților în București și Costinești au fost delegați lucrătorii de poliție judiciară din cadrul BCCO București și BCCO Constanța.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale Brașov, București, Constanța.

La realizarea acțiunilor a fost acordat sprijin de către BSIJ București și SAS din cadrul IPJ Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here