DSP Braşov: Amenzi usturătoare pentru neregulile găsite în unităţile de cazare şi alimentaţie

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Mizerie la locul de muncă, depozitarea necorespunzătoare a alimentelor şi nefuncţionarea permanentă a frigiderelor! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite în ultima perioadă de angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică din Braşov. Toate acestea în urma verificărilor a peste o sută e unităţi de cazare şi alimentaţie publică din judeţ.

De la începutul verii, respectiv din data de 1 iunie, s-au făcut verificări ample în judeţul nostru. Printre unităţile controlate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică se numără hoteluri, pensiuni, campinguri, dar şi ştranduri.

Cele mai multe nereguli constatate în unităţile de alimentaţie publică au fost cele din blocurile alimentare, respectiv nerespectarea condiţiilor de igienă, igienă necorespunzătoare a blocurilor alimentare, nefuncţionarea lanţului frigorific. În această perioadă în care sunt temperaturi foarte mari alimentele se pot contamina rapid, ele trebuie păstrate în condiţii speciale, la temperaturi între 0 şi 4 grade sau temperatura de congelare, depinde de materia primă care intră în  unitate

175 de mii este cuantumul amenzilor aplicate de angajaţii DSP în ultima perioadă. Şefii instituţiei spun că verificările vor continua, iar controale vor avea loc şi în week-end. Controalele tematice în ceea ce priveşte turismul în perioada estivală se vor încheia în 15 septembrie.

M.N

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here