Percheziții la persoane bănuite de metoda ”Accidentul”!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Polițiștii din Brașov au efectuat 8 percheziții la persoane bănuite că ar fi obținut 300.000 de lei prin inducerea în eroare a mai multor persoane cu privirea la producerea unor accidente de circulație în care ar fi fost implicate rude ale victimelor.

La data de 30 iulie a.c., 46 de  poliţişti ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au efectuat 8 percheziţii, în  judeţele  Brașov, Vrancea și Galați, la persoane bănuite de de înșelăciuni prin metoda ,,Accidentul’’.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2015, persoanele bănuite ar fi indus şi menţinut în eroare mai multe victime cu privire la producerea unor accidente rutiere în care au fost implicate rude ale acestora.

Cei în cauză ar fi determinat persoanele prejudiciate să depună bani în conturi ale unor societăţi de transfer rapid de bani sau să-i predea personal, în scopul rezolvării favorabile a situaţiei juridice a presupusului autor al accidentului.

Activitatea infracţională ar fi fost planificată şi coordonată de persoane condamnate pentru infracţiuni grave, iar activitatea de colectare a sumelor de bani era  realizată prin interpuşi.

Cei din urmă erau, de regulă, persoane defavorizate sau fără venituri, care ar fi păstrat un comision, restul banilor fiind  împărţiţi de persoanele care organizau înșelăciunile.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 300.000 de lei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here