Criză de sânge la Centrul de Transfuzii din Braşov!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

De aproximativ două săptămâni, numărul donatorilor a scăzut considerabil, iar reprezentanţii centrului au fost nevoiţi să lanseze o campanie de donare de sânge. Cel mai greu a fost pentru bolnavii cronici care aveau nevoie de sânge şi au fost reprogramaţi, prioritare fiind urgenţele.

Conform reprezentanţilor Centrului de Transfuzii Sanguine din Braşov, săptămâna trecută, stocul de sânge din oraş, era la limita de avarie. Numai câteva pungi de sânge se mai afla în rezerva centrului, un semnal de alarmă, care i-a făcut pe medici să lanseze o campanie de informare a publicului.

„Au fost probleme mari, au fost cazuri deosebite, cazuri grave, care au necesitat cantităţi mari de sânge şi automat au fost reprogramaţi pacienţi cu boli cronice şi care puteau fi temporizaţi. Grupele rare sunt foarte necesare în perioada asta, am avut cazuri deosebite cu 0 negativ, B negativ, când a trebuit o mobilizare deosebită pentru a asigura stocul.” Spune Laurenţia Florea, coordonatorul Centrului de Transfuzii Braşov.

Cei care au mers să doneze sânge spun că este bine pentru sănătate şi în acest fel îi ajută şi pe cei aflaţi în suferinţă. În medie, în fiecare zi, sunt aproximativ 60 – 70 de donatori. Pe timpul verii însă, numărul acestora scade, spun reprezentanţii Centrului de Transfuzii Sanguine din Braşov.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

IMG_9160IMG_9161

FOTO: transilvanianews.com

 

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here