Un copil înecat este căutat de mai bine de 24 de ore! Alte două persoane s-au înecat astăzi!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Un copil este căutat de mai bine de 24 de ore de pompierii din Brașov. Se pare că tânărul în vârstă de 16 ani s-ar fi înecat în Olt între localităţile Ticuşu Nou şi Halmeag. Două echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat la faţa locului pentru a-l căuta pe tânăr. Autorităţile spun că intervenţia este dificilă pentru că în zonă, apa este foarte adâncă, iar curenţii puternici. Căutările vor fi desfăşurate însă până la găsirea victimei.

 

ALTE DOUĂ PERSOANE S-AU ÎNECAT ASTĂZI ÎN OLT!

Alte două persoane, o femeie de 39 de ani și un copil de 9 ani s-au înecat astăzi tot în Olt, în localitatea Voila! Alte două echipaje de pompieri, cu bărci pneumatica, au început căutările victimelor. Din primele informații, furnizate de autorități, se pare că femeia a sărit în apă să ajute o fetiță care nu știa să înoate. Pentru căutarea victimelor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, a solicitat sprijinul a doi scafandri din cadrul ISU Covasna. De asemenea, autoritățile au cerut ca barajul de la Dridif să fie închis!

 

EXERCIȚII PENTRU POMPIERI!!!

Din cauza evenimentelor recente şi pentru că suntem în plin sezon estival, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, desfăşoară exerciţii de antrenament cu bărcile pneumatice. Timp de două zile, aproape 120 de persoane i-au parte la acţiunile ce se fesfăşoară pe lacul de acumulare dintre Tărlung şi Săcele.

 IMG_9106

În fiecare zi de antrenament, aproximativ 60 de pompieri, grupaţi pe echipe, s-au urcat în bărci şi au plecat în larg. Fiecare echipă a fost coordonată de la sol, de către comandantul de unitate şi a fost nevoită să desfăşoare exerciţii de căutare a unor posibile victime.

Astfel de antrenamente au loc de două ori pe an, în special în sezonul de vară când există riscul unor incidente neplăcute. În prezent Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov are în dotare 11 bărci pneumatice cu care se poate interveni în cazuri de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here