Drumul Național 1S, al RUȘINII, va fi reabilitat! Pe bune! (FOTO)

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Drumul Național al ”rușinii”, mai exact DN 1S, este în plin proces de reabilitare. Vorbim despre un drum aflat sub orice critică, aproape impracticabil și foarte greu de parcurs. S-a ajuns aici pentru că în zonă se află Lafarge, o companie franceză din domeniul construcțiilor și cel mai mare producător de ciment la nivel mondial a cărei istorie începe din anul 1833. Sute de TIR-uri trec zilnic pe DN 1S pentru a ajunge la această fabrică, motiv pentru care, un asfalt vechi, de zeci de ani, nu a mai rezistat.

Pentru că drumul rușinii, așa cum l-au denumit oamenii din localitățile aflate pe parcursul acestui drum, nu a fost reabilitat mai devreme, foarte multe case aflate la strada principală, au crăpături impresionante. Localnicii evită să își lase geamurile deschise, însă chiar și așa, praful ce se ridică în urma autovehiculelor ce trec prin zonă, este de nedescris.

IMG_9033 IMG_9042 IMG_9032 IMG_9044 IMG_9046 IMG_9045 IMG_9043

Pentru a se putea începe lucrările la drumul rușinii, autoritățile de la Brașov, împreună cu autoritățile locale de la și dintre Șercaia și Hoghiz, au purtat mai multe discuții, împreună cu autoritățile de la București. Drumul a fost trecut de la Drum Județean în Drum Național, iar după câțiva ani, astăzi, putem spune cu adevărat că au început lucrările de reabilitare.

Mai întâi se reciclează drumul deja existent, defapt, un utilaj, rade cam 20 de cm din ceea ce există deja și combină cu ciment. Se tasează și se așterne un strat de asfalt. Acesta este doar primul stadiu al lucrărilor de reabilitare, stadiu care ar trebui să fie gata până la sfârșitul lunii august. Peste acest strat de asfalt, se vor mai pune, alte două straturi. Lucrările finale urmând a fi gata la sfârșitul anului 2016. Până atunci însă, localnicii trebuie să mai îndure puțin praf.

Cu toate că drumul va fi reabilitat, fabrica Lafarge va funcționa în continuare, iar poluarea din zonă poate nu va dispărea niciodată… și cauciucurile alea arse… nu vreau să mă gândesc. De asemenea sutele de TIR-uri vor trece în continuare pe același drum și pe lângă aceleași case. Drept urmare, deranjul va exista în continuare, iar crăpăturile din zidurile caselor s-ar putea accentua.

IMG_9036 IMG_9037

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here