Alertă de cod ROŞU la Teatrul Dramatic din Braşov! 6 ambulanţe şi 5 echipaje de pompieri! (FOTO)

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

IMG_8817

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Braşov, s-a aflat sub alertă de cod roşu după ce un puternic incendiu a izbucnit în sala de spectacole a Teatrului Naţional „Sică Alexandrescu”. Mai multe echipaje de pompieri, descarcerare şi ambulanţe au intervenit pentru stingerea incendiului şi salvarea a 23 de victime. Din fericire, toată desfăşurarea acţiunii a fost o simulare a autorităţilor locale.

Conform desfăşurătorului de simulare, în jurul prânzului, Detaşamentul 1, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, intervine la Teatrul Dramatic pentru stingerea unui incendiu pornit de la instalaţia de iluminat. Mai multe victime sunt evacuate din clădire.

„În total au fost 23 de victime dintre care 10 cu arsuri şi şase cu intoxicaţii cu fum care au fost evacuate, au fost aduse în punctul medical avansat, aceste corturi, unde au fost evaluate, li s-a făcut un tratament de urgenţă, primar”, spune doctorul Flavius Boancă, de la SMURD Braşov.

Totodată a fost pus în aplicare şi codul roşu pentru situaţii de urgenţă. „Planul roşu de intervenţie este pus în aplicare atunci când numărul de victime este mai mare de zece, este pus în aplicare de prefectul judeţului cu aprobarea inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar cei de la faţa locului hotărăsc când se pune în aplicare acest plan”, spune Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Braşov.

De asemenea codul roşu a fost aplicat şi pacienţilor. „Codul roşu aplicat unui pacient înseamnă un pacient la care trebuie să intervenim imediat, la care sunt necesare nişte manevre de urgenţă avansate, înainte de a fi trimis la spital”, conform medicului Flavius Boancă, SMURD Braşov.

Pentru că numărul victimelor a fost foarte mare, numărul echipajelor de intervenţie a fost pe măsură.

„S-a intervenit cu cinci autospeciale cu apă şi spumă, cu patru echipaje SMURD, două ambulanţe”, spune Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov.

Acţiunea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Braşov a fost o simulare. În judeţul Braşov au existat însă situaţii în care planul roşu de urgenţă a fost pus în aplicare, în mod real, la mai multe accidente grave în care au fost implicate autocare cu pasageri.

IMG_8811 IMG_8820 IMG_8821 IMG_8813 IMG_8826 IMG_8825 IMG_8823 IMG_8817 IMG_8816 IMG_8815 IMG_8827 IMG_8822

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here