Brașov: Cara Mariana, povestea unei vieți sfărâmate de boală! Unul dintre copii moștenește suferința

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Deși au trecut mai bine de patru luni de la Gala de caritate ”Aici pentru Tine”, organizată de Asociația ”Aici pentru Tine”, din Brașov, nu s-a mai auzit nimic despre fondurile strânse în cadrul acestui eveniment. În tot acest timp însă, reprezentanții asociației au luptat zi de zi pentru tânăra Cara Maria. Aceasta a început o serie de analize amănunțite, foarte costisitoare, privind afecțiunile medicale de care suferă.

Din păcate, rezultatele nu au fost tocmai îmbucurătoare. Pe lângă faptul că ulcerul varicos suprainfectat a făcut-o să își piardă un picior, iar celălalt a fost afectat destul de grav, Cara Maria a aflat că suferă de Factorul V Leiden, adică o mutație genetică heterozigotă. Boala este cunoscută prin șanse crescute de a dezvolta cheaguri de sânge în organism.

În drumul spre o viață normală!

Asociația ”Aici pentru Tine”, cu fondurile obținute în urma Galei de caritate, dar și cu sprijinul continuu al unor oameni cu sufelt mare, a reușit să o ajute pe Cara Maria, să aibe o proteză în locul piciorului amputat. De asemenea, în ceea ce privește piciorul afectat și el de ulcer varicos infecțios, tânăra a mers săptămânal la Spitalul Sfântul Constantin din Brașov, pentru tratament medical de specialitate, iar rana pe care o avea, a început să se retragă și să se vindece. Pe această cale mulțumim expres companiei ROPHARMA și tuturor celor care au luat parte la Gala de caritate ”Aici pentru Tine”. De asemenea, transportul, medicamentele necesare, haine, alimente, dar și alte ajutoare necesare, au fost asigurate de către reprezentanții Asociației ”Aici pentru Tine”.

Gala de caritate ”Aici pentru Tine”

Aflată la prima ediție, pe data de 3 martie 2017, Gala de caritate ”Aici pentru Tine”, a fost un real succes. Aproape 100 de invitați au răspuns pozitiv invitației făcute de organizatori, iar evenimentul a reunit oameni de afaceri din Brașov și din țară, dar și autorități locale.

Invitații au fost delectați cu un meniu aparte, iar atmosfera a fost întreținută de Trupa 6, Claudia Șuteu, Ioana Bozga, dar și de copiii de la Liceul de Muzică sau Clubul de Dans ”Dance with me Studio”.

Andreea Marin a fost invitatul special și prezentatorul acestei Gale, realizată în beneficiul copiilor din centrele de plasament, dar și a unui caz social deosebit, Cara Maria.

 

Povestea Marianei!

Viața a încercat-o pe Mariana încă de la o vârstă fragedă. La 16 ani, tatăl ei s-a stins din viață, iar tânăra a suferit un șoc puternic ce a paralizat-o de la brâu în jos, timp de două luni.

La vârsta de 19 ani, a orbit. Doctorii i-au descoperit o tumoră pe creier ce a fost tratată în spital. Vederea și-a revenit, însă nu foarte bine.

Când a împlinit vârsta de 20 de ani, Mariana Cara, a rămas și fără mamă, iar surorile mai mici de 11, 12, și 13 ani, au revenit în grija ei.

Când totul începea parcă să fie într-o armonie, au început să apară probleme medicale. Mai exact, răni la piciorul drept. Tânăra a descoperit că suferă de ulcer varicos. Timp de 9 ani s-a luptat cu boala în speranța că o ține sub control, dar la vârsta de 31 de ani medicii au decis amputarea piciorului.

O minune a făcut să îl cunoască pe Daniel, s-a căsătorit și s-au mutat la Vama Buzăului. Împreună au doi copii frumoși, pe Miruna de 6 ani și pe Daniel de 4 ani. Copiii le-au dat putere să meargă mai departe, însă după câteva luni, după o serie de analize medicale, Mariana a descoperit că are ulcer varicos și la piciorul stâng.

Din lipsa de bani nu a ajuns la doctor, iar copiii nu îi poate lăsa cu soțul din cauză că acesta suferă de o tumoare la coloană cu crize repetate. Din lipsa banilor, bărbatul nu a mers să se investigheze și să se trateze.

Unul dintre copii moștenește boala mamei!

La cei 38 de ani, Cara Mariana are doi doi copii, pe Adelina Miruna și pe Vlăduț Daniel, de 7 și respectiv 5 ani. Din cauza bolii mamei, cei doi copii s-au născut prematur, dar au fost îngrijiți cât mai bine și au crescut mari acum. Recent, reprezentanții Asociației ”Aici pentru Tine” i-au dus și pe copii pentru efectuarea analizelor medicale, însă o veste cutremurătoare ne-a îngrijorat pe toți. Dacă analizele fetiței au fost bune, din păcate Vlăduț moștenește boala mamei sale. A fost și el diagnosticat pozitiv cu Factorul V Leiden, adică o mutație genetică heterozigotă. Boala este cunoscută prin șanse crescute de a dezvolta cheaguri de sânge în organism.

Din fericire băiatul nu prezintă încă simptomatologie, iar pentru un tratament adecvat și analize suplimentare, va trebui să fie internat într-un centru specializat în genetică. Soarta sa ar putea fi schimbată însă este nevoie de fonduri financiare consistente.

Din păcate, mama băiatului, Cara Mariana, are o pensie de handicap de 270 lei, iar soțul ei nu are niciun venit din cauza problemelor medicale pe care le are. În plus, condițiile în care locuiesc nu sunt printre cele mai bune. Nu dispun de apă curentă, de canalizare sau de încălzire. Numai costurile lunare ale medicamentelor pe care trebuie să le ia Cara Mariana, se ridică la 400 lei.

Cu toate acestea sunt oameni puternici. Nu îndrăznesc să se plângă și cu o speranță și o voință de neimaginat, cu toții merg mai departe, în locuința pe care o au la Vama Buzăului, județul Brașov.

Împreună putem să dăm o mână de ajutor!

Împreună putem să îi ajutăm! ”Noi îi scoatem din anonimat, iar TU faci diferența schimbându-le povestea vieții lor.”

Dacă doriți să îi ajutați, puteți face donații în contul Asociației ”Aici pentru Tine”: RO64 BACX 0000 0010 9580 7001 deschis la Unicredit Țiriac.

Puteţi contacta telefonic, la numărul: 0726 686 793 – Adina Gal, președinte Asociația ”Aici pentru Tine”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here